Kaart

Akkerbouwbedrijf te koop in Flevoland: Neushoornweg 33 Kraggenburg

8317 PW Kraggenburg
Vraagprijs € 725000
Oppervlakte / omvang:  6280 m²

Met wijds uitzicht over het Polderlandschap, richting de Zwartemeerdijk gelegen object, bestaande uit een “Oostenrijkse” woning met aanbouw, schokbetonschuur en werktuigenberging op een erf van ca. 6.280 m2. De woning is gelegen in het landelijk gebied van groendorp Kraggenburg op de grens van het “nieuwe” en het “oude” land met diverse bos- en watergebieden, zoals het Voorsterbos en De Wieden op fietsafstand. Ideaal voor de combinatie wonen en werken aan huis of voor het houden van kleinvee. 

De zogenaamde “Oostenrijkse” woningen waren de eerste boerderijwoningen die na de oorlog in de Noordoostpolder verschenen, zoals ze ook in andere delen van Nederland werden gebouwd. De kwaliteit van de houten woningen kan achteraf als bijzonder goed worden aangemerkt. De meeste Oostenrijkse woningen doen thans nog steeds, soms na enige aan- en/of verbouw, dienst als volwaardige (boerderij)woning. 
Deze houtskeletbouw-woning met spouwmuren heeft een pannen gedekt zadeldak voorzien van zinken goten. De buitengevels zijn in 2003 bekleed met onderhoudsvrije kunststof gevelbekleding. De bedrading is in 1990 vernieuwd. De deels kunststof, deels houten kozijnen zijn allen voorzien van dubbele beglazing. In 1990 is aan de bestaande woning een gemetselde aanbouw gerealiseerd van ca. 7.00 x 5.00 meter, met een pannen gedekt zadeldak

Indeling begane grond:
Hal met trapopgang naar de 1e verdieping en toilet. Lichte ruime woonkamer voorzien van grote ramen voor extra lichtinval en uitzicht. Woonkeuken met plavuizenvloer, keukenblok (hoekopstelling) met diverse inbouwapparatuur en kelder. In de aanbouw is een bijkeuken gerealiseerd met de witgoedaansluiting, opstelling CV ketel en een slaap en hobbykamer

Indeling eerste verdieping:
Overloop met 3 slaapkamers en een geheel betegelde badkamer met dakkapel, voorzien van ligbad, douchecabine, wastafel, toilet en designradiator. 

Tuin 
De woning is omgeven door een mooie siertuin met diverse terrassen met wijds uitzicht over het Polderlandschap, richting de Zwartemeerdijk. 

Schokbetonschuur (1952)
Afmetingen: 17 x 23 m, De schokbetonschuur is onderheid en opgetrokken uit schokbetonelementen gevels, houtverlijmde spanten houten gordingen met een pannen gedekt zadeldak (met rietmatten onderschoten) en zinken goten. 
Vloer: betonvloer
Inrichting: ingericht als werkplaats, 2 magazijnen en opslagruimte. 

Werktuigenberging (1956)
Afmetingen: ca. 17 x 20 m 
Het achterste gedeelte van de kapschuur is ingericht als bewaarplaats. Voorste gedeelte is open welke nu gebruikt wordt als carport. 
Gebouwd op palen, houten spanten en gordingen. Gevels van beton, topgevels van damwandplaten (westzijde) en hout (oostzijde) en een 
asbestcement golfplaten gedekt dak.
Vloer: grotendeels betonvloer 

Gronden 
De oppervlakte erfgrond behorende bij dit object bedraagt ca. 6.280 m2, thans ingericht met erfverharding (beton, betonplaten en tegels) en siertuin. 

Bestemming:
Volgens het vigerend bestemmingsplan heeft dit perceel een bedrijfsbestemming. 
In het nieuwe bestemmingsplan is een vergunning verleend voor de mogelijkheid tot bed & breakfast van 100m2.
Vanaf januari 2023 tot januari 2025 mag men vernieuwen of verbouwen. Alle onderzoeken zijn al uitgevoerd

Bodeminformatie
In 2000 heeft er een onderzoek plaatsgevonden m.b.t. de toestand van de bodem op deze locatie. Het onderzoeksrapport daarvan is in te zien bij de makelaar.

Kraggenburg 
Kraggenburg is een dorp, gekenmerkt door gemeenschapszin, gelegen in het zuidoosten van de Noordoostpolder met ca. 1.500 inwoners. U treft er o.a. 2 basisscholen en een actief verenigingsleven. Na de inpoldering werden Kraggenburg en de grond er omheen aangewezen als ideale plek voor fruitteelt en wat akkerbouw. Een groot deel van de grond aan de rand van het gebied werd voor bosbouw bestemd omdat hier veel onbruikbare keileem voorkwam. Door het tot bosgebied te maken kon ook dit deel geld genereren. Om het dorp Kraggenburg ligt nu ca. 800 ha bos met drie campings, een speeltuin, een hotel, twee restaurants, een jachthaven en vlakbij zijn het “Vogeleiland in het Zwartewater” en de Wieden en Weerribben op fietsafstand te bereiken

Kenmerken


Overdracht
Referentie Neushoornweg 33 Kraggenburg
Vraagprijs € 725.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Neushoornweg
Huisnummer 33
Postcode 8317 PW
Plaats Kraggenburg

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 6280 m²

Bouw
Gebruik object Bedrijfsmatig
Object categorie agrarisch Akkerbouwbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van akkerbouwbedrijven en landbouwbedrijven

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van akkerbouwbedrijven en landbouwbedrijven. Kies ook voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!