AgriTeam

Boerderij overnemen

Boer zijn is een mooi en uitdagend beroep. Sterker nog, het is een way of life! Het overnemen van een boerderij is een grote en belangrijke stap in uw leven.

Boerderij overnemen

Vaak blijft een boerderij in de familie en wordt deze overgedragen van ouders op kind, maar het komt ook voor dat een boerenbedrijf wordt overgenomen door een werknemer. Soms vindt er een splitsing plaats. Dan blijven de landerijen in de agrarische sector en wordt de woning of een ander gebouw overgenomen door een particulier. 

Wat de situatie ook is, bij Agriteam makelaars en taxateurs weten we welke uitdagingen er bij het overnameproces van een melkveebedrijf, akkerbouwbedrijf of andere boerderij komen kijken. Wij zijn uw partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed en vertellen u er graag meer over.

Wat komt er kijken bij overnemen van een boerenbedrijf?

Wat komt er kijken bij overnemen van een boerenbedrijf?

Als eerste is het zaak om na te denken over uw ondernemersvaardigheden. Bent u ervan overtuigd dat het boerenleven u op het lijf is geschreven en u geschikt bent om een bedrijf te leiden? Dan is de volgende stap om dit uit te spreken.

Een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd overnameproces is om continue aandacht te blijven besteden aan de relatie en communicatie tussen ouders, kinderen, partners en andere familieleden. Spreek verwachtingen naar elkaar toe uit en blijf met elkaar in gesprek tijdens het hele proces. De hele overname kan zomaar 5 tot 8 jaar kan duren. Onze belangrijkste tip is dan ook: begin op tijd! 

Werk vervolgens een stappenplan uit. Wat willen jullie in die overname periode van 5 tot 8 jaar bereikt hebben? Wat is daar voor nodig en wie doet wat? Het is goed om een bedrijfs- en toekomstvisie te hebben en deze met alle betrokken partijen af te stemmen.

Tot slot is het verstandig om op tijd de hulp en kennis van experts in te schakelen. Uw Agriteam makelaar en taxateur heeft een breed netwerk van specialisten zoals accountants, voerleveranciers en banken en weet welke grote en soms moeilijke beslissingen er genomen moeten worden.

De taxatie en financiering

De taxatie en financiering

Een belangrijk onderdeel van elke bedrijfsovername is de financiering. Onze taxateurs zijn bij uitstek deskundig in het agrarisch taxeren. Met deze taxatie leggen we de basis van de financiering voor uw bedrijfsovername. Wij werken hierbij nauw samen met accountants en banken en weten wat er bij komt kijken om een taxatierapport op te stellen dat door de bank of geldverstrekker wordt aanvaardt.

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. Wij zijn uw partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed en onze makelaars begeleiden u graag gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering. Wilt u meer weten over de overname van een melkveebedrijf, akkerbouwbedrijf of ander boerenbedrijf? Neem dan contact op met één van onze vestigingen!

Neem contact op

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Van melkveehouderij tot akkerbouwbedrijf en van landbouwgrond tot varkenshouderij. Kies voor de specialisten van Agriteam met ruime ervaring in begeleiding bij zowel aan- als verkoop. Bekijk het grootste aanbod agrarische objecten te koop.