Kaart
Nieuw in verkoop

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Oude Wetering 107A, Zwolle

8044 PA Zwolle
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  677808 m²

Aan de rand van Zwolle mooi vrij gelegen melkveebedrijf, bestaande uit de woning, ligboxenstal, jongveestal, werktuigenberging e.d. op 67.78.08 ha. NBvergunning voor 125 melkkoeien, 100 jongvee, 50 schapen en 2 paarden. Ruime beweidbare huiskavel van 64.01.58 ha. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, fosfaatrechten etc. Nabij stad Zwolle met alle aanwezige voorzieningen gelegen. 

Omschrijving onroerend goed

Woning

Deze vrijstaande woning met aanbouw is gebouwd in 1976. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en de verdiepingsvloeren zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen aardgas, elektra, waterleiding, glasvezel en geen riolering (via IBA). De woning is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel ca. ca. 10 jaar oud). De woning is grotendeels voorzien van isolerende beglazing. De kap is beschoten met isolatieplaten. De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:                         hal, trapopgang, meterkast, toilet, keuken, woonkamer, bijkeuken, badkamer met douche en vaste wastafel, kantoor, kelder.

Eerste verdieping:                    overloop met vier slaapkamers, badkamer met douche en toilet.

Tweede verdieping:                  vliering onbereikbaar.

Aangebouwd bevindt zich de:

Garage / bijkeuken

Deze garage / bijkeuken is eveneens gebouwd in 1976 en heeft een afmeting van ca. 7,5 m x 8 m. Deze aanbouw is opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten spanten en is gedekt met pannen. Ingericht met een garage en een bijkeuken. De vloer is verhard met beton.

Ligboxenstal
Deze 2+2 rijïge ligboxenstal uit 1976 is ingericht voor de huisvesting van 120 GVE en 37 JVE. De stal heeft een afmeting van ca. 25 m x 60 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteens- (zijgevels) en spouwmetselwerk (voorgevel) met een stalen spantconstructie met vrije overspanning en is gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen. De stal is ingericht met driehoek- en R-boxen, een Zweeds zelfsluitend voerhek (versleten), drie krachtvoerboxen, drie verkoelingsventilatoren, een opdrijfhek en een Lely mestrobot. De mestopslagcapaciteit van de stal bedraagt ca. 1.400 m3 (in praktijk 1.000 m³). De melkstal en het tanklokaal bevinden zich in de hierna omschreven jongveestal.  

Jongveestal
Deze jongveestal uit 1976 heeft een afmeting van ca. 15,7 m x 28 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht met 2 afkalfhokken, twee strohokken voor kalveren v.v. drinkautomaat, groepshokken met 25 ligboxen v.v. zwevende ligboxen en een Zweeds voerhek. De melkstal betreft een 2x8 melkstal, v.v. koeherkenning, automatische melkmeting, automatische afname en krachtvoerverstrekking. Het tanklokaal is voorzien van een eigen melktank van 9.700 liter, een eigen water installatie met ontijzering en een voorkoeler.   

Werktuigenberging

De werktuigenberging is gebouwd in 1980 en heeft een afmeting van ca. 14,3 m x 20 m. De werktuigenberging is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers en de inrijhoogte bedraagt ca. 3,5 m.

Mestsilo

Deze mestsilo is gebouwd in 2003 met stalen wanden en gedekt met een spanzeil. De inhoud bedraagt ca. 800 m³. De mestsilo is gekeurd.

Voorts aanwezig:

  • een vaste mestopslag;
  • een schuilhok (2022);
  • een kavelpad van ca. 700 meter (deels slecht).

Ruwvoeropslag

  • een sleufsilo van ca. 9 m x 44 m;
  • een sleufsilo van ca. 7,5 m x 40 m;
  • een onderkelderde sleufsilo van ca. 11 m x 40 m met een mestopslagcapaciteit van ca. 600 m³;
  • 2 kuilplaten van ca. 7 m x 40 m.

Erfverharding

Het erf is grotendeels verhard met beton en later voorzien van asfalt.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte bedraagt 67.78.08 ha incl. erf, tuin en ondergrond in eigendom:

-64.01.58 ha incl. erf, tuin en ondergrond is als huiskavel bij de gebouwen gelegen;

-3.54.50 ha is op korte afstand a/d Stuurmansweg gelegen.

De grond betreft over het algemeen goede klei- op veengrond met goede voeropbrengsten (kleipakket van ca. 30 cm, klei 60% afslibbaar), grotendeels wel geschikt voor mais. Eventueel is minder grond bespreekbaar. 

Milieu- en NB-vergunning

Het bedrijf heeft een NB-vergunning d.d. 9 maart 2015 voor het houden van 125 melkkoeien, 100 stuks vrouwelijk jongvee, 50 schapen en 2 volwassen paarden.

Bestemming

Volgens het Bestemmingsplan Buitengebied Nationaal Landschap IJsseldelta d.d. 2014 van de Gemeente Zwolle is de Enkelbestemming Agrarisch met waarden-Landschap en met Dubbelbestemming waarde- Archeologie en bouwvlak. Van het bestemmingsplan is de uitsnede van de kaart als bijlage toegevoegd aan de brochure (bron www.omgevingswet.overheid.nl). Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente.

Going concern

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen, waarbij m.a.w. het vee, de voorraden, de machines, de fosfaatrechten etc. in nader onderling overleg overgenomen kunnen worden.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Oude Wetering
Huisnummer 107
Toevoeging A
Postcode 8044 PA
Plaats Zwolle

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 677808 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!