Kaart
Nieuw in verkoop

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Tuincentrum Rijssen

7462 PN Rijssen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  8533 m²

Te koop tuincentrum gelegen aan de Buitenrot 1 te Rijssen

Een unieke kans! Kleinschalig, goedlopend tuincentrum gelegen op een zichtlocatie in het buitengebied tussen Rijssen en Holten, direct aan de N350. Op het perceel 8.533 m² bevindt zich een kas met een winkel en overige voorzieningen voor de verkoop van planten, bomen en benodigdheden. Al jaren komen reguliere en nieuwe klanten naar deze locatie voor kwaliteit en vakmanschap.

OMSCHRIJVING VAN DE LOCATIE

Dit kleinschalig tuincentrum is al jaren gespecialiseerd in de verkoop van tuinplanten, bomen en alle overige benodigdheden. Op het perceel bevindt zich een kas, type Venlo 6 kapper, welke in 2009 is gebouwd. De kas heeft een afmeting van ca. 19,2 m x 24,5 m en heeft dus een oppervlakte van ca. 470 m². Aan de zijkant is een afdak gerealiseerd met een oppervlakte van ca. 51 m². De kas is voorzien van een klinkervloer, 2 houtkachels, verlichting, schermdoek en aansluitingen voor water en elektra. In de kas bevindt zich een kantoor, een verkoopbalie, een pottingbar en een voorraadkast. Naast de kas bevindt zich het waterbassin met een inhoud van ca. 100 m³ voor de buffer van regenwater en eigen grondwater. De waterinstallatie van de eigen bron is uitgerust met een waterzuivering en ontijzeringsinstallatie. In 2020 is een klimaatcomputer geïnstalleerd die de ramen van de kas automatisch bedient. In 2021 is een elektrische pomp aangeschaft voor de handmatige watervoorziening.

Voor en naast de kas zijn verkoopruimtes ingericht met verharde gangpaden, enkele gedeeltes zijn voorzien van foliedoek. Rondom de locatie en tussendoor zijn hagen geplant om de bloemen en platen te beschermen tegen wind en vorst.

Achter de kas staan 3 verplaatsbare tunnelkassen, 2 van 14 m x 9 m en 1 van 24 m x 9 m. Op 2 van deze kassen zit geen folie meer op. Naast de kas zijn 2 achteringangen voorzien van afsluitbare poorten. Aan de zijkant van de locatie zijn parkeerplaatsen aangelegd.

Mogelijk is de locatie ook geschikt voor een transitie van het erf in het kader van het KGO-beleid (Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving) van de gemeente of een herontwikkeling. Ons advies is om bij een herontwikkeling uw plannen voor te leggen bij de gemeente Rijssen-Holten.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Buitenrot
Huisnummer 1
Postcode 7462 PN
Plaats Rijssen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 8533 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!