Kaart
Nieuw in verkoop

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Gelderland: Boltweg 1, Heteren

6666 LN Heteren
Verkoop bij inschrijving
Oppervlakte / omvang:  235295 m²

Te koop bij inschrijving!
Royale bedrijfswoning met ruimte voor zelfstandige mantelzorg, landwinkel en loodsen voor diverse doeleinden bruikbaar (agrarische nevenactiviteit!) op een totaal boomkwekerijperceel van 23.52.95 ha of in delen aan te kopen.

Bedrijfswoning, kantoor en zelfstandige zorgwoning
Dit betreft een royale vrijstaande bedrijfswoning, gebouwd in 1980 (renovatie 2019-2020), met een inhoud van 886 m³ en een gebruiksoppervlakte wonen van 244 m². De algehele bouwkundige staat van het huis is goed. De nutsvoorzieningen bestaan uit elektra, propaangastank (huur), water, riolering en glasvezel.

De woning heeft een fundering op staal, is opgetrokken uit gemetselde spouwmuren met gevelbetimmering en houten kozijnen met dubbel glas. De vloeren zijn van beton (zolderverdieping van hout). De woning heeft een geïsoleerde kap en is met pannen gedekt. Men heeft ook vloer- en muurisolatie toegepast; dit laatste middels glaswol. Een Nefit Cv-ketel van 2012 verwarmt de woning. Op de begane grond is vloerverwarming aanwezig. De woning is in 2023 voorzien van een nieuwe meterkast. Het Energielabel A is geldig tot 4 juli 2033.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree, hal, toilet, woonkamer met veel lichtinval, togen en overgaand in een open eetkeuken met handgemaakte hoekkeuken (2022). De keuken is voorzien van oven, afzuigkap, koelkast, keramische kookplaat en vaatwasser. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de werkkamer met tuindeuren. Op de vloer van deze ‘hoofdwoning’ ligt een visgraat parket; onder deze vloer ligt nog een volledig intacte tegelvloer.
1e verdieping: overloop, drie nette slaapkamers en een badkamer.
2e verdieping: zolderberging, bereikbaar via een vlizotrap.

Er is extra (woon)ruimte beschikbaar met een eigen ingang. U kunt dit mogelijk als woonruimte of kantoor bij de woning betrekken of als mantelzorgwoning in gebruik nemen. Het kantoor/ de mantelzorgwoning heeft eigen voorzieningen.
U komt binnen via de hal met toegang tot de badkamer met douche, wastafel en toilet. De woonkamer heeft een schuifpui naar de grote tuin en is via de keuken bereikbaar. De Cv-ketel is een Vaillant (2010). Op de 1e verdieping is een ruime slaapkamer met inloopkast en bergruimte gesitueerd.

De loodsen
Loods 1/2:
Voormalige Landwinkel, bouwjaar 2008, met prachtig afgewerkte voorgevel, twee koelcellen en fustenberging, samen circa 980 m2 (waarvan de winkel met koelcel circa 300 m2). Deze voormalige Landwinkelruimte is nagenoeg geheel in tact. De winkel is opgetrokken uit een stalen spantconstructie. De voorgevel in voorzien van beglazingen en automatische schuifdeur. Op het voorste gedeelte van het dak zijn 60 Solar panelen geïnstalleerd (capaciteit: 24.000 kW, oktober 2022). De ruimte is voorzien van betonnen vloeren en zware isolatie. Het achterste gedeelte is fustenberging met vloeistofdichte vloer (stelconplaten en klinkers), damwand gevels en verlaagd plafond. De berging is matig geïsoleerd en beschikt over elektrische deuren (4 x 4 m).

Loods 3:
Fustloods met overheaddeur circa 630 m2 (35 x 18 m). De ruimte heeft een fundering op staal en is verdeeld in twee goed geïsoleerde compartimenten. De vloer van het voorste gedeelte is gedekt met betonnen vloerplaten; die van het achterste gedeelte met klinkers. De gevels zijn opgetrokken uit damwandprofielplaten.

Loods 4:
De verhuurbare oppervlakte bedraagt circa 800 m2 (40 x 20 m). Dit betreft een grote open geïsoleerde ruimte voorzien van klinkervloer en overheaddeur (4 x 4 m).

Loods 5:
Machineberging circa 680 m2 (40 x 17 m). Deze berging bestaat uit drie compartimenten met geïsoleerde scheidingswanden en elektrisch bediende overheaddeuren. Deze loods heeft een ruim beklinkerd buitenterrein met buitenverlichting.

Loods 6:
Sorteerruimte en werkplaats 200 m2. Deze ruimte heeft een houten constructie afgewerkt met houten potdeksel gevelbekleding en is voorzien van twee schuifdeuren en een draaideur. Een gedeelte is als carport te gebruiken (capaciteit: twee auto’s).

Algemeen:
De voormalige Landwinkel-accommodatie biedt vele mogelijkheden;

 • In 2017 zijn alle asbest daken verwijderd en vervangen door Hollands eterniet NT;
 • Er is een Asbestvrij-verklaring aanwezig;
 • In 2018 zijn alle voorgevelwanden vervangen door design beplating met overstek (gedeeltelijk hout);
 • Er staat voor maar liefst 3.000 m2 aan vergunde schuren!;
 • De loodsen kennen alle een ruime hoogte: goothoogte variërend tussen 4,00 en 7,00 m en nokhoogte tussen 8,7 en 11,0 m;
 • Maximaal of 1.700 m2 via gemeentelijke bestemmingsplan vergund voor opslag;
 • Alle ruimtes inclusief de woning zijn voorzien van nieuwe moderne meterkasten met individuele tussenmeters (2023);
 • Alle ruimtes beschikken over geheel vernieuwde 220 en 380 volt aansluitingen;
 • Alle afzonderlijke percelen hebben een eigen ontsluiting aan de openbare weg;
 • Er loopt een unieke eigen asfaltweg door de percelen (verbinding Boltweg-Rijndijk);
 • De erfverharding bestaat uit asfalt verharding met laad- en losplaatsen; er is ruime mogelijkheid om rond te rijden;
 • De hemelwaterafvoer bestaat uit ringleiding;
 • Alle verlichting armaturen zijn energieverbruiksarm;
 • Er is geen achterstallig onderhoud aanwezig;
 • Oplevering vrij van huur bedrijfsunits, behalve loods 5 (tot 1 maart 2024).

Grond
De omliggende grond bij het object betreft lichte kleigrond met een afslibbaarheid van 35-50%. Een gedeelte aan de Noordzijde van het perceel is in gebruik als fruitboomgaard. De fruitopstanden worden gerooid en de gronden worden geploegd opgeleverd. De pruimenbomen (geheel) en de betonpaden (gedeeltelijk) zijn eigendom van pachter. De cultuurgronden zijn individueel ontsloten aan de openbare weg.

Een groot gedeelte van de grond is verpacht aan boomkwekers; hieronder treft u de looptijd van de diverse pachtovereenkomsten aan:

Heteren F 266 > pachtovereenkomsten t/m 31 december 2023 en 2024
Heteren F 345 > pachtovereenkomst t/m 31 december 2025
Heteren F 1144 > pachtovereenkomsten t/m 31 december 2023, 2025 en 2026
Heteren F 1249 > pachtovereenkomst t/m 31 december 2026
Heteren O 15 > pachtovereenkomsten t/m 31 december 2025 en 2026
Heteren O 801 > pachtovereenkomst t/m 31 december 2025

Er rust een jachtrecht op het totale perceel tot 30 september 2025.

Een aantal percelen is belast met een Zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3b van de Belemmeringenwet Privaatrecht. Gerechtigden zijn Liander N.V. en Gasunie Transport Services B.V.. Tevens heeft de Gemeente Overbetuwe een opstalrecht op een meerderheid van de percelen.

Op het kadastrale perceel Gemeente Heteren, sectie F, nummer 1249 rust aan de westzijde een bestaande erfdienstbaarheid van uitweg ten behoeve van Drielse Rijndijk 21.

Mits de percelen afzonderlijk worden verkocht, wordt een recht van erfdienstbaarheid van uitweg ten gunste van perceel 2 en ten laste van perceel 4 gevestigd op de minst bezwarende wijze.

Er zijn drie waterpulsen aanwezig op de grens van perceel F 266/ F 1144, F 1144/ O 15 en O 15/ O 801. Op de percelen F 1144 (gedeeltelijk), O 15 (gedeeltelijk) en O 801 (geheel) is een horizontale drainage/ druppelinstallatie aangelegd om de grond te irrigeren. Het hoofdleidingnetwerk ten behoeve van de druppelinstallatie is nagenoeg volledig intact.

De bestemming
Het bestemmingsplan ‘Veegplan 2017 (8 initiatieven)’ is vastgesteld op 16 mei 2017 door de Gemeente Overbetuwe. De enkelbestemming is ‘Agrarisch’ en de dubbelbestemmingen zijn ‘Waarde-Archeologische verwachting 2 en 3’ en ‘Waterstaat - Waterkering’.
De beide bouwvlakken zijn bepaald op respectievelijk (en circa) 200 m2 (loods 6) en 3.250 m2 (woning t/m loods 5). Op het perceel bedraagt de maatvoering voor de maximum oppervlakte van de bedrijfsgebouwen 3.450 m2.

Dit specifieke bestemmingsplan is gerealiseerd om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Middels de toegevoegde functieaanduiding (specifieke vorm van agrarisch - nevenfuncties) zijn ruimere gebruiksmogelijkheden gecreëerd. Te denken valt aan nevenactiviteiten in de vorm van een landwinkel of statische opslag ten behoeve van derden, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - nevenfuncties' met een maximale gezamenlijke oppervlakte van 1.700 m². De overige bebouwde en onbebouwde gronden zijn en blijven in gebruik en bestemd voor agrarische doeleinden (fruitteeltbedrijf). Door deze functies toe te staan, heeft u extra verruimde bedrijfsmogelijkheden door de bedrijfsbebouwing optimaal te gebruiken als deze niet volledig nodig is voor het bedrijf zelf.

Aan de beoogde verruiming van de gebruiksmogelijkheden heeft de gemeente een aantal voorwaarden gekoppeld. De maatregelen vergroten ook de belevingswaarde van het landschap. Er is een inrichtingsplan opgesteld, dat u (deels nog) dient te realiseren en dat bijdraagt aan ruimtelijke kwaliteitsverbetering van het perceel. De gevels van de bedrijfsbebouwing zijn reeds aangepast en opgeknapt. De huidige eigenaar heeft inmiddels een wandelverbinding in de vorm van een prachtig kavelpad aangelegd vanaf de Rijndijk naar de Boltweg (over het kadastrale perceel F 266). Dit pad is voor wandelaars toegankelijk en zorgt straks vanaf de dijk voor een prachtig beeld, zeker in bloesemtijd. De beoogde situatie met benoeming van de concrete maatregelen treft u aan in de foto’s op internet.

Verkoop bij inschrijving

Agriteam makelaars en taxateurs biedt het object aan in een verkoop bij inschrijving op vrijdag 17 november 2023. U hebt de mogelijkheid om in te schrijven op één van de vijf onderdelen van het bedrijf/ de percelen of u schrijft in voor het geheel. Zie voor onderverdeling van de kavels de kadastrale kaart.

Naast de brochure zijn via het kantoor van Agriteam makelaars en taxateurs ook het inschrijfformulier en de voorwaarden voor de verkoop bij inschrijving op te vragen.
U kunt een afspraak maken om het object te bezichtigen. Neemt u hiervoor contact op met ons kantoor.

Video's

Boltweg 1, Heteren (lang)

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Verkoop bij inschrijving

Adresgegevens
Straatnaam Boltweg
Huisnummer 1
Postcode 6666 LN
Plaats Heteren

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 235295 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!