Kaart
Nieuw in verkoop

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Raalterweg 12, Wijhe

8131 SC Wijhe
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  230974 m²

BEDRIJF MET WOONBOERDERIJ  MET DIVERSE BEDRIJFSGEBOUWEN EN NB-VERGUNNING

Vrijstaande woonboerderij met diverse bedrijfsgebouwen op 23.09.74 ha. NBvergunning voor 58 melkkoeien en 41 stuks jongvee.  Minder grond is bespreekbaar.

Ideaal als agrarisch bedrijf, jongvee-/tweede locatie, paardenhouderij of andere hobby- en/of agrarisch bedrijfsmatige activiteiten. Mogelijkheden herontwikkeling Rood voor rood-regeling. Centraal gelegen tussen Wijhe en Raalte op ca. 25 minuten van Deventer en Zwolle. 

 

Wijhe is een dorp tussen Zwolle en Deventer en ligt aan de rivier de IJssel met haar prachtige Buitenwaarden, een natuurreservaat in de uiterwaarden aan de IJssel. In Wijhe kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen, diverse basisscholen, voortgezet onderwijs en het openbaar vervoer. Wijhe heeft een gezellig centrum met een divers aanbod van winkels (supermarkten, drogisterij, cadeauwinkels, kledingwinkels, een warenhuis etc…) en horecagelegenheden. Ook heeft Wijhe een bloeiend verenigingsleven met o.a. een sporthal, een openluchtzwembad, tennisbanen en een ijsbaan. Kortom: Wijhe heeft van alles te bieden!

KENMERKEN:

- Karakteristieke woonboerderij met veel inhoud

- Diverse bedrijfsgebouwen met veel mogelijkheden

- 23.14.34 ha goede grond

- NBvergunning 58 melkkoeien en 41 stuks jongvee

- Nabij verbindingswegen

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woonboerderij

Deze woonboerderij is gebouwd in 1932. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd middels gaskachels. De begane grond vloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra, riolering en glasvezel. De indeling is als volgt:

Begane grond:                         

Hal, meterkast, trapopgang, toilet, woonkamer, keuken, bijkeuken (in tussenlid), douche, kelder en twee slaapkamers.

Eerste verdieping:          

Overloop met drie slaapkamers en een zolder.

Tweede verdieping:                 

Vliering bereikbaar middels een steektrap.

Achterhuis

Dit achterhuis met een afmeting van ca. 11 m x 12,3 m is gebouwd in 1932. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk, hilden en een losse hooizolder en is gedekt met pannen. De vloer is verhard met beton en het achterhuis is ingericht als berging (voormalige veestal).

Aan de woonboerderij aangebouwd bevindt zich de:

 

Aangebouwde schuur

Deze schuur is gebouwd in 1932 en heeft een afmeting van ca. 7,6 m x 13 m. Het geheel is opgetrokken uit steenmetselwerk met houten gebinten en een losse hooizolder en is gedekt met pannen. De vloer is verhard met beton. Thans in gebruik als berging.

Voerligboxenstal

Deze 1+1 rijïge ligboxenstal is gebouwd in 1972 en heeft een afmeting van ca. 13 m x 35 m. De stal is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is ingericht met 51 voerligoxen. De mestopslag bedraagt ca. 200 m³. Inpandig bevindt zich de voormalige melkstal en tanklokaal.

Schuur

Deze voormalige varkensstal is gebouwd in 1960 en heeft een afmeting van ca. 8,5 m x 42 m. De stal is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Geïsoleerd met isolatieplaten. De voormalige varkenshokken zijn thans buiten gebruik. De mestopslag bedraagt ca. 130 m³.

Kapschuur

Deze half open kapschuur is gebouwd eind jaren ‘60 en heeft een afmeting van ca. 10 m x 15 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels (achtergevel van steen) met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De vloer is gedeeltelijk verhard. Inpandig bevindt zich een jongvee-afdeling met groepshokken op volledige roostervloer voor de huisvesting van ca. 20-30 stuks jongvee. De mestopslag bedraagt ca. 30 m³.

Houten schuur

Deze houten schuur is gebouwd eind jaren ‘70 en heeft een afmeting van ca. 5 m x 10 m. In gebruik als berging. Vloer bestaat uit puin en zand. Voorzien van deuren. In deze schuur bevindt zich een bron voor beregening.

Erfverharding / overig

Het erf is verhard met klinkers en beton. Voorts bevindt zich op het erf:

-een foliebassin met een inhoud van ca. 1.000 m³ (eind jaren ’90);

-een vaste mestopslag;

-een spoelplaats;

-twee kuilplaten van ca. 10 m x 30 m.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Raalterweg
Huisnummer 12
Postcode 8131 SC
Plaats Wijhe

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 230974 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!

Bekijk het aanbod per provincie